Popis
aroy-d thajská kari pasta panang Panang kari, v Thajsku známé jako kaeng panang, je jedním z nejvýraznějších thajských kari, které láká gurmány z celého světa. Na rozdíl od zeleného nebo červeného kari, které mají výraznou chuť, Panang kari nabízí jemnou a příjemně sladkou chuť. I když je méně pikantní než massaman kari (nejméně ostré z thajských kari), jeho chuť je obohacena o příjemný ostrý nádech. PŘIPRAVTE SI THAJSKÉ PANANG KARI 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna), nakrájeného na kousky 2 lžíce Panang kari pasty 400 ml kokosového mléka 1 cibule, nakrájená na tenké plátky 1 paprika, nakrájená na proužky 1 mrkev, nakrájená na tenké kolečka 100 g hrášku 2 lžíce rybí omáčky 1 lžička cukru Sůl a pepř dle chuti Rýže nebo thajské nudle Koriandr nebo petrželka na ozdobu Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte Panang kari pastu a dobře promíchejte. Přidejte kuřecí kousky a smažte je, dokud nezezlátnou ze všech stran. Přilijte kokosové mléko a přiveďte směs k varu. Snižte teplotu a nechte vařit 10 minut, aby se kuřecí maso propeklo v omáčce. Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a hrášek. Vařte dalších 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá. Přidejte rybí omáčku, cukr, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a vařte ještě 2 minuty. Hotové kuřecí kari podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Složení Sušené červené chilli 20%, šalotka, citronová tráva, šalotka, česnek, sůl, kůra z kafírové limetky, galangal, kmín, koriandr. Výživové údaje na 100 ml Energie 391 kJ / 94 kcal Tuky 2,6  g z toho nasycené mastné kyseliny 0,4  g Sacharidy 11,0  g z toho cukry 8,0  g Bílkoviny 3,0 g Sùl 11,5  g Skladování Chraňte před přímým slunečním světlem.   Po otevření uchovávejte výrobek v chladničce. Země původu Thajsko  .

Parametry

vlastnosti bez lepku

Výrobce AROY-D

EAN: 016229906474