Popis
Hřebíček mletý %%obrazek%% Hřebíček upoutá již svým vzhledem, zvláště tvarované červenohnědé kousky jsou ve skutečnosti sušená nerozvinutá poupata z tropického stromu hřebíčkovce kořenného (latinsky Syzygium aromaticum). Pro hřebíček je typická intenzivní vůně a kořeněná nahořklá chuť. Mleté koření se používá hlavně k dochucení omáček, pokrmů z rýže, masových i zeleninových vývarů. Výsledkem je celkově lahodnější chuť. Je oblíbený také do sladkého pečiva, vánočního cukroví a sušenek. Hřebíček je nejenom oblíbeným kořením, ale má i léčivé vlastnosti. Přispívá totiž k normální činnost gastrointestinální traktu a podporuje pročištění. Pro své vlastnosti je hřebíček využíván rovněž v kosmetice, při výrobě parfémů a zejména prostředků sloužících k péči o ústní dutinu, například zubních past a bylinných ústních vod.

Parametry

množství 100 g

Výrobce Bylík