Popis
Petržel nať %%obrazek%% Petržel obecná (latinsky Petroselinum crispum) pochází ze Středomoří, avšak v současnosti je běžná prakticky po celém světě. Některé kultivary se pěstují pro chutný kořen bělavé barvy, zatímco jiné pro aromatické listy, respektive nať. Ač je petrželová nať považována hlavně za výtečné kuchyňské koření, pochlubit se může i léčivými vlastnostmi. Petržel patří již odpradávna mezi tradiční léčivé rostliny. Svým složením přispívá zejména k normální činnosti ledvin. Nať petržele je možné připravovat jako léčivý nálev, případně ji lze použít v kuchyni k dochucení a dozdobení pokrmů. Má nezaměnitelnou výraznou vůni a nasládlou chuť. Skvěle se hodí především do polévek, omáček, mletého masa či rozličných bramborových jídel.

Parametry

množství 300 g

Výrobce Bylík