Popis
Cesmína paraguayská, Yerba maté - nařezaná - Ilex paraguariensis  Maté (yerba maté) je pravděpodobně nejoblíbenější jihoamerický nápoj připravovaný z lístků cesmíny paraguayské. Cesmína paraguayská je stálezelený strom vysoký asi 15 m, který se pěstuje hlavně na území Argentiny, Brazílie, Chile, Uruguaje a Paraguaje. "Čaj" připravovaný z lístků cesmíny, je znám především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje kofein, díky kterému přispívá k potlačení duševní a tělesné únavy. Maté se pije z nádoby zvané kalabasa. Nálev je světle žlutý, má delikátní, a lehce natrpklou chuť. Příznivé účinky maté: podporuje vylučování vody z těla, podporuje metabolismus lipidů, kontrola tělesné hmotnosti, osvěžení těla. Maté se pije z nádoby zvané kalabasa. Nálev je světle žlutý, má delikátní, řeznou a lehce natrpklou chuť. Použití Lístky zalijte horkou vodou (teplota 80-90°C) a nechte 3-5 minut louhovat. Potom sceďte. Čím déle necháte nálev louhovat, tím je povzbudivější, ale pozor, po asi 5 minutách začíná hořknout. Z jedné dávky lze připravit další nálevy. Maté můžete pít v kteroukoli denní dobu. Lze podávat s limonádou, džusem, případně ochutit javorovým sirupem nebo medem. Upozornění Obsahuje kofein, není vhodný pro děti do 15 let, těhotné a kojící ženy. V případě zájmu o větší množství nebo o velkoobchodní spolupráci, nás neváhejte kontaktovat. Kontakty na naše obchodní zástupce a více informací naleznete zde: https://www. bioruze. cz/velkoobchodni-prodej.

Parametry

dostupnost není skladem

Výrobce Bioruža