Popis
V edici Rady lékaře, průvodce dietou vychází další knížka určená pro edukaci pacientů - Dieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev. Tentokráte často tápajících, kteří po operaci střeva či vytvoření umělého vývodu hledají informace o dietě, o dalším průběhu své choroby či dalších okolnostech, které by případně mohly jejich stav ovlivnit. V knížce Dieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev jsou přehledně uvedeny choroby, které jsou indikací k provedení chirurgického výkonu, či vytvoření umělého vývodu. Probrána je péče o tento vývod, dietní i režimová opatření po resekci střeva či vytvoření umělého vývodu střeva. Autoři knihy Dieta u pacientů se střevními vývody a po operaci střev se snaží vysvětlit pacientům možná úskalí a způsoby řešení komplikací. Knížka je doplněná slovníčkem pojmů a rejstříkem. Nedílnou součástí knihy jsou dietní doporučení a 100 receptů na pokrmy, které jsou vhodné při těchto onemocněních.

Parametry

autor tomáš skřička, kolektiv autorů
vazba brožovaná
jazyk česky
počet stran 90
rok vydání 2012
isbn 978-80-87250-01-3

Výrobce Forsapi

EAN: 9788087250013