Popis
Jedna z nejstarších odrůd révy potřebuje bezmrazá teplá místa a jako půda mu vyhovuje zejména bezvápenitý hlinitý písek se štěrkem. Dozrává později, sklizeň a výběr hroznů se provádí ručně, po jemném lisování je víno spontánně fermentováno v dřevěných sudech a zraje na jemných kvasnicích. Lahvuje se nefiltrované. Ideální je podávat toto víno k ceviche, tarte flambée nebo také k vegetariánským jídlům či pečeným hříbkům. Gault&Millau Wine Guide 2024,Jedna z nejstarších odrůd révy potřebuje bezmrazá teplá místa a jako půda mu vyhovuje zejména bezvápenitý hlinitý písek se štěrkem. Dozrává později, sklizeň a výběr hroznů se provádí ručně, po jemném lisování je víno spontánně fermentováno v dřevěných sudech a zraje na jemných kvasnicích. Lahvuje se nefiltrované. Ideální je podávat toto víno k ceviche, tarte flambée nebo také k vegetariánským jídlům či pečeným hříbkům. Gault&Millau Wine Guide 2024.