Popis
Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce, a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí a tónem dubového dřeva. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů, pomalu se uvolňujících při zrání ve starých dubových sudech. Frankovka je dominantní v tomto cuvée, doplněna je Modrým Portugalem a Svatovavřineckým. Složení je dáno historicky, má tradici, neboť dříve se ve vinicích vysazovalo více odrůd dohromady a ty se pak sklízely najednou, odděleně pouze jako bílé a modré odrůdy. Tím, že vysazené odrůdy respektovaly specifika regionu, charakterizovala tato vína velmi dobře jednotlivé oblasti. Vraťte se s námi v čase a ochutnejte víno moderní, ale na tradici postavené. Víno z Modrých hor. Podávejte při teplotě 14 °C. Vhodné jak k okamžité spotřebě, tak k archivaci do 10 let. Svým charakterem se toto víno dobře snoubí s výraznějšími úpravami vepřového masa či se zvěřinou. A sám vinař ho doporučuje také jako meditativní víno pro náročné. Více informací o odrůdě Frankovka a o nejen specialitách spojených s touto odrůdou, které najdete na Umění vína, čtěte ZDE. ,Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Atraktivní, jemná, rubínová barva, vůně zralého peckového ovoce, a především podrcených tmavých třešní je doplněná zajímavou zemitostí a tónem dubového dřeva. Po ochutnání ve víně naleznete patřičnou neočesanost až bodrost, kterou zvýrazní vyšší obsah sladcehořkých taninů, pomalu se uvolňujících při zrání ve starých dubových sudech. Frankovka je dominantní v tomto cuvée, doplněna je Modrým Portugalem a Svatovavřineckým. Složení je dáno historicky, má tradici, neboť dříve se ve vinicích vysazovalo více odrůd dohromady a ty se pak sklízely najednou, odděleně pouze jako bílé a modré odrůdy. Tím, že vysazené odrůdy respektovaly specifika regionu, charakterizovala tato vína velmi dobře jednotlivé oblasti. Vraťte se s námi v čase a ochutnejte víno moderní, ale na tradici postavené. Víno z Modrých hor. Podávejte při teplotě 14 °C. Vhodné jak k okamžité spotřebě, tak k archivaci do 10 let. Svým charakterem se toto víno dobře snoubí s výraznějšími úpravami vepřového masa či se zvěřinou. A sám vinař ho doporučuje také jako meditativní víno pro náročné. Více informací o odrůdě Frankovka a o nejen specialitách spojených s touto odrůdou, které najdete na Umění vína, čtěte ZDE.

Parametry

dostupnost skladem

Výrobce J. Stávek