Popis
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zvyšování kvality jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím, vedou vinařství, řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu, tím, že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic orientovaných na jihovýchod se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací, pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich předků. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru, který vytváří ideální prostředí pro pěstování vína je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou, jenž dýchá vášní a historií, odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost, vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole. V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 2014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom, že je jejich práce oceňována jak veřejností, tak kritiky z řad odborníků. Suché růžové víno “Cerasuolo”   je autentickým, velmi jemným a harmonickým přírodním vínem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností. Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 16°C. Zraje a odpočívá šest měsíců v ocelových tancích a následně v láhvi, do té doby, než ji otevřete. Místo původu:   Itálie, region Abruzzo, provincie Chieti, městečko Vasto Vinařství:   Azienda Agrobiologica Jasci & Marchesani Biologický certifikát:   IT-BIO Označení:   Cerasuolo d’Abruzzo DOC Organic Barva:   třešňově červená Odrůda: 100% Montepulciano d’Abruzzo Vinice:   Monteodorisio ležící na jihovýchodě v nadmořské výšce 200m (je to panoramatické místo, kterému dominuje hrad z 15. století), vinice Vasto ležící na jihovýchodě v nadmořské výšce 190m a vinice Casalbordino ležící jihozápadně v nadmořské výšce 30m. Podnebí je během celého roku mírné, ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře, vinice jsou obdělávané dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně Půda:   jílovitá s výskytem oblázků Chuť:   v ústech je jemná, obzvláště harmonická a perzistentní, výrazná chuť ovoce s příjemnou kyselinkou Vůně: ovocná a vinná s náznaky dřeva Párování s jídlem:   hodí se skvěle k různým předkrmům, těstovinám, rybím pokrmům, sýrům a nenáročným pečínkám Doporučená teplota při podávání:   12°C Životnost láhve:   2 roky od uvedení na trh.

Výrobce Jasci & Marchesani

EAN: 8032611770029