Popis
Autor dospěl po třicetileté praxi na klinice k přesvědčení, že u nejrizikovější skupiny pacientů lze mozkové mrtvici v 75% případů zabránit a že k mnohým mozkovým příhodám dochází zcela zbytečně, protože pacienti a lékaři nevyužívají nejnovější dostupné poznatky o prevenci této choroby. V této knize se čtenář – kniha je určena především čtenáři-pacientovi – dozví všechno potřebné. V prvním oddíle získá vědomosti a znalosti, jež mu pomohou stát se lékaři rovnocenným partnerem, ve druhém – a to je ještě podstatnější – se dozví, co pro sebe může udělat vlastním přičiněním. Autor připojil i slovník lékařských pojmů, seznam léků a kapitolu o zdravé výživě založené na krétské středomořské kuchyni s tipy, jak si připravit opravdu zdravé a přitom chutné menu. Českému čtenáři se může (a pravděpodobně bude) zdát, že recepty jsou jakoby z jiného světa – že je mu většina ingrediencí prakticky nedostupná. Autor však zdůrazňuje, že pokud v jeho receptech nenajdeme zalíbení, můžeme vyzkoušet jiné. Podstatou je, že relativně přijatelné jídlo není dost dobré jídlo. Jídlo musí člověka chuťově nadchnout!.

Parametry

autor david j. spence
vazba brožovaná
jazyk česky
počet stran 256
rok vydání 2008
isbn 978-80-7387-058-4

Výrobce Nakladatelství TRITON,s.r.o.

EAN: 9788073870584