Popis
Mořské řasy Arame Řasy jsou takovou mořskou zeleninou. Obsahují více minerálů i vitamínů než klasická zelenina. A mořské řasy Arame nejsou výjimkou, jsou cenným zdrojem vápníků i jódu. Mimo ně v nich najdete celou řadu dalších minerálů i vitamínů. 100g řasy Arame obsahuje dokonce 7,1g vlákniny, 12g bílkovin a 44,7g sacharidů. Obsahují také vyšší množství manitu, přírodního cukru, díky tomu mají nasládlou chuť. Ale jinak nejsou nijak moc chuťově výrazné.   Vhodné jsou pro celiaky, vegany a vegetariány i při RAW stravě. Řasa Arame roste u japonského pobřeží a ručně se sbírá. Několik hodin se vaří a nakonec suší na slunci. A aby se s ní snadno pracovalo, rovnou se nakrájí na nudličky. Vám už pak jen zbývá vymyslet, do jakých pokrmů ji přidat.  Řasy obecně se doporučuje konzumovat v malém množství, ale pravidelně. Používají se zejména jako koření, na zvýraznění chutí jídel a k obohacení pokrmů o živiny. POUŽITÍ A kam s ní? Řasu Arame přidejte třeba do polévky nebo zeleninového pokrmu, ke kuskusu i těstovinám, zvýrazní chutě celého jídla. Využít se dá při přípravě závitků, výborná je i kombinace s tofu, houbami nebo uvařená v rýžovém octu se sójovou omáčkou. Pokud ji přidáte k luštěninám, budou pak rychleji uvařené. PŘÍPRAVA ARAME Příprava řasy Arame je jednoduchá, nejdříve ji opláchněte a 10-20 minut nechejte namáčet. Vodu slijte do jiné nádoby, ale nevylévejte do dřezu. Takto byste se zbavili uvolněných živin, vodu můžete použít jako základ polévky nebo k dušení zeleniny. Na další vaření si připravte větší hrnec a dostatek vody, řasa totiž zvětší svůj objem 5-6x. Řasu nakonec 20-30 minut povařte a použijte dále. Složení Mořské řasy Arame Výživové údaje na 100 g Energie 131  kJ / 32 kcal Tuky 0,3  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0  g Sacharidy 2,0  g     z toho cukry 0  g Bílkoviny 0,8 g Sůl 0,38  g Skladování Skladujte v suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Země původu Japonsko  .

Výrobce Natural Jihlava

EAN: 8595617900802