Popis
nekton makrela naložená ve vlastní šťávě Makrela nasytí Vás i Vaši rodinu. Ať už uděláte z makrely pomazánku, přidáte ji do zeleninového salátu nebo ji sníte jen tak s chlebem či bagetkou. Makrela obecná je dravá mořská ryba, se kterou se setkáte hlavně ve vodách Atlantického oceánu, ale ve velkých hejnech plave i ve Středozemním a Černém moři. Živí se hlavně planktonem a drobnými korýši. Makrela, dorůstající délky kolem 45 centimetrů, se velmi rychle rozmnožuje. Makrela japonská žije v Pacifickém oceánu a přilehlých mořích. Dorůstá se o něco menších rozměrů, kolem 36 cm. Hlavním rozdílem je, že makrela obecná nemá vyvinutý plynový měchýř a nemůže se jen tak „flákat“ ve vodě. Japonská může, ale nedělá to. Obě makrely totiž spotřebují hodně kyslíku a bez pohybu by se brzo udusily. Jejich maso má tak velmi podobnou strukturu a chuť je prakticky k nerozeznání. Obě makrely mají na rybu tučné maso , které si ale zachovává pevnou strukturu. Maso tedy není „blátivé“. Má i tak vysoký obsah omega 3 mastných kyselin a velké množství bílkovin – 20 gramů na 100 g masa. Jedná se o jednu z nejvýhodnějších konzerv v poměru cena x množství, a to bez kompromisů. Nízká cena je výsledkem množství makrel na trhu, které je celoročně dostatečné i díky tomu, že pokud není dobrá sezóna Makrely obecné je na trhu Makrela japonská a naopak. Složení Makrela japonská (Scomber colias) 77,8%, nálev 22,2% (pitná voda, jedlá sůl 1%). Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost pevného podílu je 700 g. Produkt mořského rybolovu (vlečné sítě). Výživové údaje na 100 g Energie 808 kJ / 193 kcal Tuky 19,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 17,0 g Sacharidy 2,0 g z toho cukry 0,0 g Bílkoviny 16,0 g Sůl 1,0 g Skladování Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do 6 °C a spotřebujte do 24 hodin. Země původu Maroko .