Popis
"Víno, které bylo samozřejmou součástí života v minulosti a díky vídeňské gastronomické scéně i současnosti a budoucnosti. Ve chvíli, kdy se svět milovníků vína zamiloval do odrůdových vín, hrozil mu zánik. Ale naštěstí zůstala místa a osvícení vinaři, kteří zachovali vinice s pestrou odrůdovou skladbou po předcích. U Bauerů je to 25 let stará svahovitá vinice s jílovito - písčitým podložím, která se díky své poloze vedle lesa má ideální podmínky pro optimální zrání. Jedná se o 7 ha vinici vysázenou otcem Norberta Bauera, na které je 7 odrůd, kde převládá Rulandské bílé a dále Chardonnay, Semling, Riesling, Tramín a Sauvignon Blanc. Sklizeň a vinifikace všech odrůd probíhá společně. Každá odrůda tak vnáší nejen svá specifika, ale je sklizena v určitém stupni zralosti. Rozhodnout o tom, kdy nastává ten správný čas, to je vinařské umění. A víno je pak potvrzením faktu, že celek je často více než součet jeho částí. Rozemleté hrozny se ponechají 20 hod. na slupkách a poté se vylisují. Fermentace probíhá při teplotě 18° - 19°C (vyzrálejší hrozny potřebují vyšší teplotu fermentace). Víno se na kvasinkách ponechá 3-4 měsíce. Poté se odstraní hrubé kaly a víno zůstává další 2-3 měsíce na jemných kalech, což mu dodá plnost a delší dochuť. Svěží, ovocné, harmonické, ideální doplněk k jídlu. " Ocenění: Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold, 92 bodů Prague Wine Trophy 2022 - Prague Premium Gold, 93 bodů Mundus vini 2022,"Víno, které bylo samozřejmou součástí života v minulosti a díky vídeňské gastronomické scéně i současnosti a budoucnosti. Ve chvíli, kdy se svět milovníků vína zamiloval do odrůdových vín, hrozil mu zánik. Ale naštěstí zůstala místa a osvícení vinaři, kteří zachovali vinice s pestrou odrůdovou skladbou po předcích. U Bauerů je to 25 let stará svahovitá vinice s jílovito - písčitým podložím, která se díky své poloze vedle lesa má ideální podmínky pro optimální zrání. Jedná se o 7 ha vinici vysázenou otcem Norberta Bauera, na které je 7 odrůd, kde převládá Rulandské bílé a dále Chardonnay, Semling, Riesling, Tramín a Sauvignon Blanc. Sklizeň a vinifikace všech odrůd probíhá společně. Každá odrůda tak vnáší nejen svá specifika, ale je sklizena v určitém stupni zralosti. Rozhodnout o tom, kdy nastává ten správný čas, to je vinařské umění. A víno je pak potvrzením faktu, že celek je často více než součet jeho částí. Rozemleté hrozny se ponechají 20 hod. na slupkách a poté se vylisují. Fermentace probíhá při teplotě 18° - 19°C (vyzrálejší hrozny potřebují vyšší teplotu fermentace). Víno se na kvasinkách ponechá 3-4 měsíce. Poté se odstraní hrubé kaly a víno zůstává další 2-3 měsíce na jemných kalech, což mu dodá plnost a delší dochuť. Svěží, ovocné, harmonické, ideální doplněk k jídlu. " Ocenění: Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold, 92 bodů Prague Wine Trophy 2022 - Prague Premium Gold, 93 bodů Mundus vini 2022.

Parametry

dostupnost není skladem