Popis
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni. Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie. Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce. Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve. Foodstyling, Milena Volfová Ilustrace, Pavla Dvorská Fotografie, Alesandra Chytra Dekorstyling, Denisa Bartošová.

Parametry

autor jana vlková
vazba vázaná
jazyk česky
počet stran 96
rok vydání 2019
isbn 978-80-907055-1-7

Výrobce Vlková Jana

EAN: 9788090705517