Popis
Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Autor Martin Jiskra procestoval život s vařečkou v ruce, aby se nakonec zastavil a začal budovat vlastní podnik. Jeho oddanost a nadšení pro řemeslo daly vzniknout poctivým českým pokrmům, na které do Zájezdního hostince U Jiskrů chodí dnes a denněvěrní štamgasti i noví hosté. Recepty, ovlivněné dobovou noblesní Evropou, pro vás šéfkuchař Jiskra uvařil, ochutnal, znovu uvařil a sepsal do kuchařky, nad níž zaplesá nejedna duše strávníka-čtenáře. Nechybí ani devět speciálních menu jako třeba „Knedlíkové nebe“, „Trhni si“ (věnováno trhanému masu) nebo menu inspirované M. D. Rettigovou. Kniha má oranžovou ořízku a obsahuje nádherné fotografie jídel, které jsou doprovázeny ikustracemi uměleckého dua Tomski&Polanski.
Parametry
autor | martin jiskra |
vazba | vázaná |
jazyk | česky |
počet stran | 260 |
rok vydání | 2022 |
isbn | 978-80-88465-05-8 |
Výrobce DOSELKARAMEL.CZ
EAN: 9788088465058