Popis
naklíčené lupínky z červené čočky Klíčení  je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se dlouhé řetězce sacharidů dělí na menší, lépe stravitelné. Lupínky jsou jemné a křupavé. Skvěle budou chutnat samostatně, na salátu, v příloze či pomazánce. Výroba klíčených produktů 1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí 2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu 3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot 4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost 5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme 6. balení - balíme do spolehlivých doypacků Složení Lupínky z naklíčené červené čočky sušené   Výživové údaje na 100 g Energie 1515 kJ / 359 kcal Tuky 1,6  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3  g Sacharidy 53  g     z toho cukry 2,2  g Vláknina 16 g Bílkoviny 25 g Sůl 0,02  g   SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu. UPOZORNĚNÍ: Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice a sezamu. VYROBENO:   Česká republika  .

Výrobce Semix

EAN: 8595674905741