Popis
lupínky z naklíčené pohanky Klíčení  je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v pohance zvyšuje obsah vlákniny. Lupínky jsou jemné, křupavé a voní jemně po ořeších. Pohanka totiž klíčením ztrácí svou typickou pachuť.  Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci - ideální do jogurtů, moučníků či pomazánek. Výroba klíčených produktů 1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí 2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu 3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot 4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost 5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme 6. balení - balíme do spolehlivých doypacků Složení Lupínky z naklíčené pohanky sušené Výživové údaje na 100 g Energie 1648  kJ /  389  kcal Tuky 3,4  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,6  g Sacharidy 74,0  g     z toho cukry 0,6  g Vláknina 3,8 g Bílkoviny 14,0 g Sůl 0,01  g   SKLADOVÁNÍ:  Skladujte v suchu. VYROBENO:   Česká republika  .

Výrobce Semix

EAN: 8595674905727