Popis
naklíčené lupínky z červené quinoy Klíčení  je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se dlouhé řetězce sacharidů dělí na menší, lépe stravitelné. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené quinoa lupínky bez lepku jsou velmi chutné v kaši, salátu nebo pomazánce.   Výroba klíčených produktů 1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí 2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu 3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot 4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost 5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme 6. balení - balíme do spolehlivých doypacků Složení Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené. Výživové údaje na 100 g Energie 1660 kJ / 394 kcal Tuky 6,6  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,6  g Sacharidy 66  g     z toho cukry 3,2  g Vláknina 10 g Bílkoviny 12 g Sůl 0,01  g   SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu. VYROBENO:   Česká republika  .

Výrobce Semix

EAN: 8595674905703