Popis
naklíčené bezlepkové ovesné vločky Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Užijte si lepší stravitelnost a zvýšenou výživovou hodnotu klíčených ovesných vloček bez lepku. Klíčené ovesné vločky bez lepku jsou ideální na snídani s mlékem, jogurtem nebo ovocným džusem, ale také do moučníku či do polévky. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci. Jsou zdrojem bílkovin a mají vysoký obsah vlákniny. Výroba klíčených produktů 1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí 2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu 3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot 4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost 5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme 6. balení - balíme do spolehlivých doypacků Složení Vločky z naklíčeného ovsa bez lepku* sušené. *Max. obsah lepku 20 mg/kg. Výživové údaje na 100 g Energie 1636 kJ / 388 kcal Tuky 6,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g Sacharidy 63,0 g z toho cukry 2,2 g Vláknina 7,2 g Bílkoviny 16,0 g Sůl 0,01 g SKLADOVÁNÍ Skladujte v suchu. Země původu Česká republika .