Popis
původ cibetkové kávy Kopi znamená káva, luwak je cibetka. A cibetka neboli Oviječ skvrnitý je kunovitá šelma. Tato šelma žije v horách v hustém křoví, kde místní sběrači sbírají její trus. Přestože je Oviječ skvrnitý masožravá šelmička, rád si pochutná na sladkých kávovníkových třešních. Taková třešeň projde hladce trávicím traktem zvířete téměř neporušená. V žaludku dochází k fermentaci čili kvašení, a to je právě onen zázračný proces, který dává této arabice speciální chuť a výjimečné aroma. Po náročném vystopování cibetčího pokladu se zrna kávovníku proplachují, suší na slunci, a nakonec praží jako každá jiná káva. Jedná se tak o zcela přírodní zpracování kávy přímo v těle Cibetky. Chuť cibetkové kávy Díky unikátnímu zpracování přímo v těle cibetek cítíte příjemné silné ořechové aroma, které si jistě oblíbíte. Vaše chuťové pohárky jistě potěší chuť čokolády a karamelu. V druhé vlně se přihlásí o pozornost ovocné až švestkové dozvuky. JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy.  Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy.  Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte  > Zde   <  .

Parametry

množství 200 g
varianta zrnková
stupeň pražení střední stupeň pražení (city, city+)
doba spotřeby spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
země původu indonésie
káva podle stupně kyselosti káva s nízkou kyselostí
druh kávy 100% arabica

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466030573