Popis
původ cibetkové kávy Kopi znamená káva, luwak je cibetka. A cibetka neboli Oviječ skvrnitý je kunovitá šelma. Tato šelma žije v horách v hustém křoví, kde místní sběrači sbírají její trus. Přestože je Oviječ skvrnitý masožravá šelmička, rád si pochutná na sladkých kávovníkových třešních. Taková třešeň projde hladce trávicím traktem zvířete téměř neporušená. V žaludku dochází k fermentaci čili kvašení, a to je právě onen zázračný proces, který dává této arabice speciální chuť a výjimečné aroma. Po náročném vystopování cibetčího pokladu se zrna kávovníku proplachují, suší na slunci, a nakonec praží jako každá jiná káva. Jedná se tak o zcela přírodní zpracování kávy přímo v těle Cibetky. Chuť cibetkové kávy Díky unikátnímu zpracování přímo v těle cibetek cítíte příjemné silné ořechové aroma, které si jistě oblíbíte. Vaše chuťové pohárky jistě potěší chuť čokolády a karamelu. V druhé vlně se přihlásí o pozornost ovocné až švestkové dozvuky. JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte > Zde < .
Parametry
množství | 200 g |
varianta | zrnková |
stupeň pražení | střední stupeň pražení (city, city+) |
doba spotřeby | spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
země původu | indonésie |
káva podle stupně kyselosti | káva s nízkou kyselostí |
druh kávy | 100% arabica |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466030573