Popis
římský hrách - Cizrna Kabuli Už jste ochutnali cizrnu neboli římský hrách? Bývá považována za nejlepší z luštěnin. Uvařená cizrna má mnohostranné využití. Je vhodná jak do salátů, k těstovinám, k přípravě pomazánek anebo jemného pyré. Cizrna je plodina, která se pěstuje především v arabských zemích, ale v Evropě je známá již od středověku. Příprava cizrny Příprava není nijak složitá, ale spíše časově náročná. Pokud však vydržíte, můžete celé své rodině naservírovat výtečný a velmi zdravý pokrm, který si jistě všichni oblíbí. Před samotným vařením je nutné cizrnu namočit na 6 - 12 hodin. Tento postup jistě znáte, jelikož se běžně praktikuje i u dalších luštěnin. Daleko lepší možností je však nechat ji 1 - 2 dny naklíčit, aby se zrno tzv. oživilo. Tímto naklíčením se následně po vaření velmi zlepší její chuť i její stravitelnost. Pro vaši představu, ideálním množstvím na přípravu pomazánky je 200 g cizrny v suchém stavu. Další postup je stejný jako u každé jiné luštěniny, po dvou dnech v teple, kdy cizrna bobtná a klíčí, vodu slijete a odstraníte tmavé kuličky. Takto připravenou cizrnu už jen dáte vařit a to do měkka alespoň jednu hodinu. Uvařenou cizrnu scedíte a můžete použít při přípravě pokrmů jako jinou luštěninu. Použití cizrny Mezi tradiční cizrnové pochoutky patří známá pomazánka “hummus” a smažené koule falafel z rozmačkané a okořeněné cizrny. Vaši fantazii se meze nekladou, proto se nebojte a s cizrnou experimentujte. Můžete ji přidat do salátů, polévek a zeleninovým směsím, které se hodí k těstovinám. Složení Sušená cizrna 7 mm Výživové údaje na 100 g Energie 1413  kJ /  336  kcal Tuky 5,7  g     z toho nasycené mastné kyseliny 1,0  g Sacharidy 43,0  g     z toho cukry 3,6  g Bílkoviny 20,0 g Sůl 0,09  g Skladování Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70% Země původu Argentina / Ukrajina / Rusko  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466000064