Popis
bezkofeinová káva z kolumbie - Swiss Water Process Užijte si vyváženou chuť výjimečné Kolumbijské kávy. Jde to i bez kofeinu. Káva byla zbavena kofeinu tzv. švýcarskou vodní metodou (Swiss Water), která je považována za nejšetrnější. Chuť kávy Colombia Decaffeinated Tato káva se vyznačuje jemnou kyselostí a o něco intenzivnější hořkou příchutí, je výrazně nasládlá. Tato káva voní po medu, lékořici, tmavém chlebu, pomerančích a třešních, v pozadí cítíme kouřové a zemité vůně. Jedná se o kávu nízké kyselosti Jak je odstraněn kofein u této kávy ? Existují dva způsoby odstranění kofeinu z kávového zrna. Prvním způsobem je nejrozšířenější "Evropská metoda". Druhým způsobem je šetrnější "Švýcarská metoda", kterou byl odstraněn kofein u této naší kávy z Kolumbie. Při odstraňování kofeinu evropskou metodou se používají chemická rozpouštědla (Methylenchlorid, Ethyl acetate) a oxid uhličitý. Swiss Water® Process v podstatě odstraňuje kofein opakovaným namáčením zelených kávových zrn ve vodním roztoku po dobu přibližně 8 hodin. Touto metodou je z kávového zrna odstraněno až 99,9 % kofeinu. Švýcarská metoda má tu výhodu, že roztok cíleně odstraňuje pouze kofein, ponechávajíc ostatní aromatické látky a oleje nedotčeny. Díky tomu si káva uchovává většinu své původní chuti a aroma. JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte > Zde < .
Parametry
množství | 1kg |
varianta | zrnková |
stupeň pražení | střední stupeň pražení (city, city+) |
země původu | kolumbie |
káva podle stupně kyselosti | káva s nízkou kyselostí |
druh kávy | bezkofeinová káva |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466030634