Popis
Je považována za jednu z nejlepších káv na světě. Pěstuje se na svazích vyhaslých vulkánů a své jméno dostala podle nejproslulejší kávové plantáže. Kostarika si velmi zakládá na kvalitě produkované kávy. Veškerá vypěstovaná produkce, která neprojde přísnou kontrolou kvality je označena modrou potravinářskou barvou a je prodávána pouze místnímu obyvatelstvu. Chuť kávy Mírná acidita (kyselost). Je perfektně vyvážená, čistá a jemná. V chuti vynikají nejprve čokoládové a karamelové tóny, které doprovází chuť po pražených mandlích.  Costa Rica Tarazzu si našla obdiv u kávových gurmánů zejména ženského pohlaví. Jedná se o kávu s nízkou kyselostí Odkud tato káva pochází Pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách kolem 1200-1700 metrů na svazích vyhaslých vulkánů. Kávová zrna jsou podrobena přísným kontrolám z hlediska kvality. Kostarika si na kvalitě své kávy zakládá, proto vydala zákaz pěstování robusty na celém území Kostariky. Pěstování kávovníků na Kostarice začalo v roce 1779, ale teprve v 19. století začala kostarická vláda pěstování ve velké míře podporovat. Na Kostarice je celkem 6 oblastí, kde se káva pěstuje, ale nejznámější z nich je právě Tarrazu.   Kávy z této oblasti patří mezi nejjemnější kávy vhodné pro výrobu prvotřídního espressa spolu s jednou z nejznámějších káv na světě Jamaica Blue Mountain.  Sklizeň této kávy probíhá v období od prosince do března. Způsob zpracování: mokrá metoda JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy.  Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy.  Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte  > Zde   <  .

Parametry

množství 500g
varianta mletá
superpotravina ano
stupeň pražení střední stupeň pražení (city, city+)
doba spotřeby spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
země původu kostarika
káva podle stupně kyselosti káva s nízkou kyselostí
druh kávy 100% arabica

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466030771