Popis
Když se řekne nejlepší káva z Etiopie, je to právě Sidamo. Jedná se o jednu z nejžádanějších káv na světě. Jméno dostala podle původních obyvatelích království Kaffa (existující v letech 1390-1897), jež si říkali Sidamové. Sidamové žijí i dnes u hranic s Keňou a jejich počet se odhaduje na 2-4 mil. avšak odhady se hodně liší. Chuť kávy Sidamo Jemná chuť s čokoládovo-oříškovou plností doprovázenou nádechem ovocných (sladké citrusové plody, vinná réva) a květinových tónů. Kávu oceňují milovníci střední ovocné kyselosti. Tělo je lehčí a krásně sametové. Tato káva tvoří hustou a stálou cremu. Jedná se o kávu střední kyselosti Odkud tato káva pochází Domovem pro Sidamo jsou plantáže na jihozápadě Etiopie u hranic s Keňou v nadmořské výšce 1600–2200 metrů. Traduje se, že právě zde byl kolem 9. století objeven kávovník pasáčkem ovcí, který si všiml, že jedna z jeho koz přežvykuje neznámé bobule. Vzbudilo jeho údiv, že po žvýkání těchto bobulí jeho kozy nezvykle ožily. Také sám zkusil ochutnat tyto podivné bobule a byl velmi překvapen z jejich energetických účinků. Sklizeň této kávy probíhá v období od října do prosince. Způsob zpracování: mokrá metoda JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte > Zde < .
Parametry
množství | 250g |
varianta | mletá |
stupeň pražení | střední stupeň pražení (city, city+) |
doba spotřeby | spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
země původu | etiopie |
káva podle stupně kyselosti | káva střední kyselosti |
druh kávy | 100% arabica |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466031068