Popis
80% čokoláda z kakaových bobů trinitario -  Tree to Bar / Bean to Bar Klenot mezi čokoládami, který v sobě ukrývá nejen neobyčejnou chuť, ale i příběh o vášni, tradici a jedinečnosti. Tato čokoláda je výsledkem pečlivé práce vášnivého kostarického farmáře, který se věnuje pěstování a zpracování kakaových bobů odrůdy Trinitario přímo na své rodinné farmě. Díky tomu má tento farmář naprostou kontrolu nad celým procesem od pěstování kakaových bobů až po finální produkt, což je ve světě čokolády naprosto ojedinělé. Každý kousek této čokolády je výsledkem jeho práce a odhodlání.   Většina čokoládoven po celém světě nakupuje kakaové boby od různých zemědělců, což jim znemožňuje mít kompletní kontrolu nad celým procesem od pěstování po zpracování. Naše čokoláda z Kostariky je v tomto ohledu zcela unikátní. Díky tomu, že náš farmář drží pevně v rukou všechny fáze produkce, můžeme zaručit nejen nejvyšší kvalitu, ale také jedinečnost každého kousku čokolády, která se dostane do vašich rukou.   Tato čokoláda je nejen pochoutkou, ale také poctou tradici, řemeslnému umění a přírodě Kostariky. čokoláda získala tyto certifikáty Vegan / Vegetarian -  výrobek není živočišného původu a neobsahuje živočišné přísady. Fairtrade -  daný produkt splňuje určité sociální, ekonomické a ekologické standardy. UTZ / Rain Forest Alliance -  program pro udržitelné pěstování kakaa ve světě. Kosher -  potraviny splňující soubor židovských předpisů a stravovacích návyků, známý jako kašrut. Gluten Free, GMO Free - produkt neobsahuje lepek a neobsahuje geneticky modifikované organismy. Co znamená Tree to Bar / Bean to Bar Tree to Bar je označení pro výrobce, který vlastní území, kde se kakaové boby pěstují, a které následně i zpracovává. Bean to bar pak znamená, že výrobce promění kakaové boby na čokoládu se zachováním jedinečných vlastností daného kakaa. Výrobce má tedy absolutní kontrolu od pěstování bobů až po jejich zpracování v zemi původu. kakaové boby trinitario Kakaové boby Trinitario získaly své pojmenování po ostrově Trinidad, kde se původně pěstovala odrůda Criollo. Nepřízní osudu byly tyto plantáže ale zdevastovány a vysazena byla nová odolnější odrůda Forastero. Tyto dvě odrůdy se následně zkřížily a vznikla nová odrůda Trinitario. Tyto kakaové boby v sobě tak spojují to nejlepší z původních odrůd – plnou, rozmanitou a bohatou chuť odrůdy Criollo, odolnost a vyšší úrodnost odrůdy Forastero. Použití čokolády Připravte si z 80% čokolády Trinitario náplň do pralinek, ganache či fondue. Polijte s ní domácí müsli tyčinky, sušenky nebo dezerty. Překvapte své blízké vlastní čokoládou, z těchto peciček to půjde snadno. Zaručujeme, že ať použijete 80% Plantážní čokoládu Trinitario Costa Rica kdekoli, výsledkem bude gurmánský zážitek. Složení 80% kakaové boby, 20% nerafinovaný třtinový cukr. Původ kakaových bobů:  Kostarika (Střední Amerika) Odrůda kakaových bobů: Trinitario Celkový obsah kakaového másla: 42,8% Výživové údaje na 100 g Energie 2524  kJ / 603 kcal Tuky 42,8  g     z toho nasycené mastné kyseliny 28,0  g Sacharidy 44,8  g     z toho cukry 20,0  g Bílkoviny 7,8 g Vláknina 21,9 g Sůl 0  g Skladování Skladujte v suchu v uzavřeném obalu při teplotě 18-22 °C a max. 50 % relativní vlhkosti. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. země původu Kostarika  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466013545