Popis
Černé fazole Černé fazole neboli želví se uplatní nejlépe v polévkách. Vařte je stejně jako těstoviny, al dente, aby nebyly rozvařené. Fazole černá ledvina má hladký a lesklý povrch, pěstují je v Thajsku a v Číně nebo v Karibiku, kde jsou velmi oblíbené. Fazole má mírně nasládlou chuť a dá se upravovat stejně, jako červená ledvina. Fazole jsou skvělým zdrojem minerálů a vlákniny. Jsou však velmi nadýmavé a nehodí se proto do jídelníčků osob, které trpí zažívacími obtížemi nebo mají šetřící diety. Černá fazole obsahuje nejlépe stravitelné bílkoviny. Příprava Nejprve fazole přebereme od drobných nečistot. Abychom urychlili vaření černých fazolí, je vhodné si je alespoň 8-12 hodin předem namočit a poté vaříme 90 minut. Fazole červená ledvina si dopřejte alespoň jednou týdně. Fazole mají nízký glykemický index.   Fazole lze upravit vařením, pečením, ale i sterilizací. Chutnat vám budou v polévce i v guláši. Fazolí se rozhodně nebojte, s kombinací protinadýmavých bylinek (fenykl, majoránka, saturejka, bazalka, tymián, kmín. ) zmizí nadýmání pokaždé, co je konzumujete. Složení Fazole černá, sušená. Může obsahovat stopy lepku. Výživové údaje na 100 g Energie 1470  kJ /  350  kcal Tuky 0,9  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3  g Sacharidy 63,35  g     z toho cukry 2,25  g Bílkoviny 21,25 g Sůl 0,03  g Skladování Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Ukrajina  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466000149