Popis
Zelená fazole mungo Tato nejmenší fazole vůbec je velice zdravá a chutná, a je tak těžké si ji nezamilovat.   U nás se fazole mungo žádné zvláštní oblibě netěší, jen málokdo o nich vůbec slyšel. Vězte však, že tato luštěnina, známá také jako "zelená sója", je používána v mnoha pokrmech v zemích jihovýchodní Asie – zejména pak v Číně a v Thajsku. Fazole mungo, která chutí výrazně připomíná hrášek, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Zejména se jedná o výborný zdroj bílkovin a vlákniny, díky čemuž stačí i jejich malé množství k dostatečnému zasycení. Tak jako u většiny luštěnin, i u fazolí mungo platí, že po naklíčení se podíl zdraví prospěšných látek ještě zvyšuje. Použití fazolí mungo v kuchyni Nejzdravějším způsobem je neoloupané fazolky nechat přes noc namočené ve vodě, a následně je nechat několik dní ve vlhku naklíčit. Naklíčené fazole poté můžete jíst syrové – stačí hrstka denně – nebo přidat fazole mungo do různých asijských pokrmů či zeleninových salátů.   Není náhoda, že fazole mungo byly hojně využívány již ve starověké Číně a Indii. Další tip pro klíčení Fazolky Mungo je možné nechat naklíčit v obyčejné, dobře vymyté PET láhvi (idelálně o obsahu 2l). Do spodní části láhve vytvoříme asi 10 - 15 drobných otvorů pro odtok vody. Odšroubujte víčko z láhve a nasypte do ní hrst propláchnutých fazolek. Poté proplachujte nejméně 3x denně. Tím dosáhnete ideální vlhkosti což bude mít za výsledek to, že se po 5 - 7 dnech v láhvi vytvoří zelené klíčky. Ty je možné konzumovat přímo, nebo je přidat do salátů, polévek a jiných jídel, do kterých vám budou klíčky chuťově zapadat. Návod k přípravě Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hodin. Poté vařte v nové vodě, dokud nebudou fazolky měkké na skus (40-60 minut). Nemícháme. Pěnu při vaření sbíráme.  Upozorníme vás, že při věření mungo fazolí je vhodné solit až na konec – vařením v osolené vodě by ztvrdly a vy byste si na nich pak akorát tak vylámali zuby. Složení Fazole mungo. Obsahuje alergen lepek. Výživové údaje na 100 g Energie 1453  kJ /  342  kcal Tuky 1,2  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,2  g Sacharidy 57,0  g     z toho cukry 1,2  g Bílkoviny 23,0 g Sůl 0,3  g Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Argentina  .

Parametry

množství 1000 g

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466004383