Popis
Jáhlová mouka Jáhly se získávají vyloupnutím z prosa a mají podobu malých nažloutlých kuliček. Z minerálních látek obsahují jáhly zejména draslík, hořčík, fosfor, měď, železo a zinek. Najdeme v ní i vitamíny sk. B, spoustu vlákniny i nenasycené mastné kyseliny. Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková a v kuchyni ji využijete na vaření, pečení i zahušťování. Použití Jáhlová mouka má své specifické aroma i chuť. Proto se spíše doporučuje ji na pečení kombinovat s jiným druhem mouky. V receptu tak jáhlovou moukou nahraďte spíše menší množství (až 25%) pšeničné, žitné či jiné mouky. Přidat jáhlovou mouku můžete také k jiné bezlepkové mouce. Jáhlovou mouku můžete využít při pečení moučníků i pečiva. Z mouky vytvoříte i lahodné placičky, lívance či palačinky. A co teprve takové jáhlové sušenky s javorovým sirupem, to je teprve lahoda. Jáhlová mouka se hodí také na zahušťování omáček a polévek. Složení 100% mletá zrna loupaného prosa setého Výživové údaje na 100 g Energie 1474 kJ / 348 kcal Tuky 1,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 71,0 g z toho cukry 0,7 g Bílkoviny 13,0 g Sůl 0,02 g Skladování Skladujte v suchu a chraňte před teplem .
Parametry
množství | 1000 g |
vlastnosti | bez lepku |
druh mouky | ostatní |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466001306