Popis
Původ kávy Jamaica Blue mountain Blue Mountain je nejrozsáhlejší pohoří na ostrově Jamajka ležící v Karibském moři. Jeho nejvyšší vrcholek Blue Mountain Peak je ve výšce 2256 metrů nad mořem. Mlžné hory a místní stromy chrání kávovníky před přímým slunečním zářením. Díky tomu dozrávají plody pomaleji, což má na rostliny příznivý vliv. Vulkanická půda je bohatá na minerály a spolu s ideálním podnebím jsou na tomto ostrově bezkonkurenční podmínky k pěstování. Bobule Jamaica Blue Mountain jsou na první pohled větší a šťavnatější. Ochranná známka Blue Mountain Coffee slouží jako mezinárodní certifikace té nejvyšší kvality. Káva se zmíněným označením podléhá přísné kontrole. Dohlíží se na všechny fáze produkce. Pěstování, jakost, zpracování (zde oblíbenou mokrou metodou „washed“), skladování i export. Jamajská arabika je jediná káva na světě, která se nebalí do tradičních jurtových pytlů, ale vyváží se v dřevěných sudech. Chuť kávy Jamaica Blue Mountain Vaše čichové senzory naprosto omámí prvotní vůně jasmínu a koření. Příjemné aroma se rozleží do kombinace ořechů a kakaa.  Bohatá chuť kakaových bobů a oříšku si vás získá. Střední kyselost je vyvážená a neruší zajímavou příchuť zmíněného kakaa a ořechů. V závěru je cítit lehký dotek exotických bylin. JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy.  Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy.  Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte  > Zde   <  .

Parametry

množství 100 g
varianta zrnková
stupeň pražení střední stupeň pražení (city, city+)
doba spotřeby spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
země původu jamajka
káva podle stupně kyselosti káva střední kyselosti
druh kávy 100% arabica

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466031495