Popis
Jasmínová rýže z Thajska Jasmínová rýže vypěstována v Thajsku se vyznačuje svou vysokou kvalitou. Ale mimo tuto zem se rýži daří také v Kambodži, Laosu a Vietnamu.  Svůj název získala pro svou typickou vůni po jasmínu.   Obecně obsahuje rýže asi 70% sacharidů, jednoduchých cukrů obsahuje ovšem málo. Je také zdrojem bílkovin. Naproti tomu tuk neobsahuje téměř žádný. Z vitamínů je rýže dobrým zdrojem vit. E a sk. B. Konzumací rýže získáte mimo jiné i draslík, hořčík, sodík a zinek.  Naše jasmínová rýže pochází ze samotného domova – Thajska. rozdíl mezi jasmínovou rýží a rýží basmati Rýže jasmínová nebo rýže basmati? My vám prozradíme, jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito druhy rýže. Již pohledem zjistíme, že jasmínová rýže má tenčí a kratší zrno než je tomu u rýže basmati. Při vaření vydává jasmínová rýže jemné květinové aroma připomínající vůni jasmínových květů. Právě po jasmínu dostala tato rýže svůj název. Jasmínová rýže po uvaření lepí na rozdíl od rýže basmati. Jasmínová rýže se využívá zejména v asijské kuchyni a s rýží basmati se setkáme nejčastěji v kuchyni indické. Příprava jasmínové rýže Jasmínovou rýži je potřeba propláchnout a poté v hrnci zalít vodou. Jeden hrnek rýže zalijte 2 hrnky vody. Vodu stačí mírně osolit a přivést k varu. Poté se vaří bez pokličky na mírné teplotě, aby voda jen probublávala.   Takto vařte 15 minut a poté ještě nechte pod pokličkou dojít. Před podáváním ji nezapomeňte promíchat. Složení 100% Jasmínová rýže Výživové údaje na 100 g Energie 1501  kJ / 359 kcal Tuky < 0,5  g     z toho nasycené mastné kyseliny < 0,5  g Sacharidy 79,0  g     z toho cukry < 0,5  g Bílkoviny 8,0 g Vláknina 4,0 g Sůl < 0,1  g Země původu Thajsko Skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %  .

Parametry

množství 1000 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466005182