Popis
Mouka z jedlých kaštanů Pečivo vyrobené z kaštanové mouky má krásnou zlatohnědou barvu, protože kaštanová mouka s teplotou mění barvu.  Kaštanovou mouku lze kombinovat i s jinými druhy mouk. Ideální je v kombinaci 1:3, neboť při tomto poměru je kaštanovou mouku stále cítit a dodává pečivu krásnou barvu. Jedlé kaštany obsahují jen málo jednoduchých cukrů. Většinu tvoří cukry složené, tzv. polysacharidy (zejména škroby), které jsou vstřebávány postupně a nevedou k výkyvům hladiny krevního cukru. Z tohoto důvodu je konzumace jedlých kaštanů vhodná pro diabetiky a pro všechny, kdo usilují o snížení nadváhy. Tzv. pomalé cukry pomáhají předcházet návalům vlčího hladu a usnadňují tak dodržování redukčního režimu. Plody kaštanovníku setého jsou bohaté na vitamín C. Některé zdroje dokonce uvádějí, že ve 100 g čerstvých jedlých kaštanů najdeme přibližně stejně tolik vitamínů jako ve 100 g citrónů. Dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, pro ženy těhotné a kojící. Z minerálních látek je pak jedlý kaštan bohatý na mangan, měď a především draslík, který pomáhá v boji proti únavě a stresu. kaštanová mouka Použití ideální pro přípravu koláčů, moučníků, dortů, sušenek můžete ji přidat i do chleba hodí se do mnoha italských receptů Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování Složení 100% mouka z jedlých kaštanů. Výživové údaje na 100 g Energie 1358  kJ / 320 kcal Tuky 3,2  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,1  g Sacharidy 64,6  g     z toho cukry 8,0  g Bílkoviny 5,6 g Sůl 0,1  g Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Země původu Itálie  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku
druh mouky ostatní

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466011671