Popis
Je považována za jednu z nejlepších káv světa což podtrhuje i skutečnost, že se jedná o jednu z nejžádanějších káv na světě. Káva byla pojmenována podle původní africké, černošsko-etnické skupiny Masajích (význam tohoto slova je "Blízko nebe"), kteří se usídlili pravě mezi Kilimandžárem a pohořím Mount Kenya, kde je tato káva pěstována. Pěstuje se tradičním způsobem ve vysokých nadmořských výškách, kde jsou kávovníky zasazeny do nakyslé vulkanické půdy z vyhaslé sopky Mount Kenya. Sazenice arabiky byly do Keňi přivezeny kolem roku 1892 ze sousední Tan zánie. Chuť kávy AA Top Masai V chuti se prolínají tóny červených třešních, mandarinkách, kyselých pomerančích, ale i jasmínu nebo vinné révy. Překvapuje harmonickou vyvážeností a čistou chutí. Tělo kávy je sametově plné s čokoládovým dozvukem. Jedná se o kávu střední kyselosti Odkud tato káva pochází Kenya je přímořským státem u pobřeží indického oceánu. Sousedí s Ugandou, Tanzánií, Somálskem, Jižním Súdánem a Etiopií. Byla pojmenována po nejvyšší hoře Mt. Kenya. 73% Keňanů je mladších 30 let. Sklizeň této kávy probíhá v období od října do prosince. Způsob zpracování: mokrá metoda JAK KÁVU PŘIPRAVIT ? Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C. JAK KÁVU SKLADOVAT ? O tomto tématu si přečtěte > Zde < .
Parametry
množství | 1kg |
varianta | mletá |
stupeň pražení | střední stupeň pražení (city, city+) |
doba spotřeby | spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
země původu | keňa |
káva podle stupně kyselosti | káva střední kyselosti |
druh kávy | 100% arabica |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466031549