Popis
konjac mouka (Glucomannan) Konjaková moučka je vynikající dietní potravinou. Na rozdíl od ostatních mouk obsahuje totiž naprosté minimum sacharidů, neobsahuje tuk, škrob ani lepek. Konjak mouka má nízký glykemický index a je téměř bez kalorií. Je tak vhodná při redukci hmotnosti, pro diabetiky, vegany, při Paleo i Low Carb stravování nebo při Dukanově dietě.   Celkově mouka Konjac podporuje trávení, metabolismus, zasytí a napomáhá snižování cholesterolu. Co je to konjak? Konjac (čteme ″koňak″) mouka nebo také Glucomannan je typ mouky, která je velmi hojně využívána v asijských zemích. Vyrábí se ze sušené hlízy rostlinky Amorphophallus konjac.   Výhodou této mouky je její vysoká absorpce tekutin, pokrmy tak zahustí i za použití velmi malého množství. Za touto její schopností stojí vysoký obsah vlákniny. Jedná se o pektinový typ rozpustné vlákniny - glucomannan, která se právě v konjaku nachází.  Konjak se pěstuje ve vyšších nadmořských výškách, v lokalitách mimo civilizaci a díky tomu není rostlina toxikována nebezpečnými látkami. Největší výhody konjakové moučky téměř bez sacharidů neobsahuje lepek, škrob ani tuk má nízký glykemický index (téměř bez kalorií) vhodná pro vegany, celiaky i diabetiky vhodná při Low Carb a Paleo stravování Použití konjakové mouky Jak jsme již zmínili, Konjac mouka je vhodná zejména na zahušťování. Ať už jde o omáčku, polévku, guláš nebo pudink. Na zahuštění 700 ml pokrmu vám postačí 2 – 3g konjac moučky rozmíchané v malém množství studené tekutiny.   Při přípravě pudinku vám na 500ml vystačí 5g konjac mouky. Využít lze ale mouku také na pečení, používá se ale v daleko menším množství, spíše jako obohacení o vlákninu.   Konjac mouka využijete také při přípravě asijských nudlí. Celé 100g balení mouky vystačí na zahuštění 25 – 30 l tekutin , takže vám vydrží opravdu dlouho. Jak se vyrábějí konjakové shirataki těstoviny Konjak moučku je potřeba rozpustit v roztoku s hydroxidem vápenatým ( E526 ), který má funkci srážedla. V případě výroby shirataki nudlí se směs před úplným sražením protlačí přes několik malých 2-3 mm otvorů. Z nudlí vzniká tzv. bílý vodopád. Z tohoto důvodu se těstoviny nazývají shirataki, což v překladu znamená bílý vodopád (shira – bílá, taki – vodopád). Složení 100% konjacová moučka vyrobená z kořene rostliny Konjac (Zmijovec indický - Amorphophallus konjac), oxid siřičitý. Alergeny: oxid siřičitý. Výživové údaje na 100 g Energie 732  kJ / 175 kcal Tuky.

Parametry

množství 250 g
vlastnosti bez lepku
druh mouky ostatní

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466011367