Popis
semínka zlatého lnu Lněné semínko zlaté je bohaté na rozpustnou i nerozpustnou vlákninu , která je důležitá pro správné trávení. Obsahuje také minerály i vitamíny a zejména si jej ceníme pro nenasycené omega 3 mastné kyseliny. Ty pozitivně působí na srdce a cévní systém, zrak, paměť a imunitu. U dětí jsou zase tyto kyseliny podstatné pro správný růst. A ve 100 g lněného semínka najdete až 20g bílkovin. Rozdíl mezi zlatým a hnědým lnem Hlavní rozdíl mezi zlatým lněným semínkem a hnědým lněným semínkem je v jejich chuti. Hnědé lněné semínko má typickou plnou oříškovou chuť zatímco zlaté lněné semínko má jemnější máslovo-oříškovou chuť. Z výživového hlediska mezi nimi velký rozdíl není - mají téměř shodné výživové hodnoty. Použití v kuchyni Lněné semínko dále můžete přidávat při domácím pečení nejen do chlebů, housek, placek či jiného domácího pečiva, ale i do sladkých dortů, koláčů nebo jiných dezertů. Pokud máte rádi pestré snídaně, semínko využijete jak do jogurtu nebo do ovesné kaše, tak i do cereálních müsli, smoothie, směsí společně s ořechy a dalšími semeny. Připravte si osvěžující a chutný nápoj tak, že rozmixujete 2 deci svého oblíbeného džusu s jednou lžičkou lněných semínek. Semínko využijete i jako dochucovadlo například do hustých polévek a krémů, zkusit je můžete přidat také do pomazánek. konzumace lněných semínek Základní pravidlo pro konzumaci všech semínek samozřejmě platí i pro ta lněná – nebojte se konzumovat je syrová, dvě polévkové lžíce lněných semínek denně je doporučenou dávkou, pokud tedy přihodíte trošku semínek do svačinové krabičky dětem nebo sobě do práce, ušetříte si práci a semínka účel malé svačinky skvěle splní. V těhotenství se doporučuje konzumace lněného semínka až do 35. týdne. Složení Lněná semínka zlatá 100% Výživové údaje na 100 g Energie 2234 kJ / 534 kcal Tuky 42,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g Sacharidy 28,9 g z toho cukry 1,6 g Bílkoviny 18,3 g Vláknina 27,3 g Sůl 0 g Země původu Česká republika / Polsko Skladování Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. .