Popis
Mák modrý z české republiky Použití máku je jistě notoricky známé – švestkové knedlíky s mákem, makové koláče, záviny, šišky s mákem, škubánky, makové buchty, frgály, mletý mák třeba jako posyp na vdolky nebo domácí housky a rohlíky. Pojďme ale vyzkoušet i něco jiného – co takhle například makovou kaši? Jeden díl mletého máku, jeden díl bulguru, rozinky, sůl, voda a povařit. Nic těžkého, a velice chutné! Jak připravit makové mléko? Vylouhujte cca sto gramů modrého máku v jednom litru vody po dobu čtyř až osmi hodin, následně rozmixujte a přeceďte. Mléko dochuťte dle potřeby – medem, banány nebo jiným čerstvým ovocem. Důležité je mléko déle neskladovat, určitě ho konzumujte čerstvé. Jedná se o skvělou náhradu kravského mléka, kterou si jednoduše připravíte sami doma, takže pokud nekonzumujete živočišné výrobky, makové mléko je pro vás skvělým řešením. Složení Semena máku modrého Alergeny: výrobek může obsahovat stopy arašídů , skořápkových plodů, sezamu a lepku. Výživové údaje na 100 g Energie 2198 kJ / 525 kcal Tuky 41,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g Sacharidy 28,1 g z toho cukry 3,0 g Bílkoviny 18,0 g Vláknina 19,5 g Sůl 0,07 g Země původu Česká republika Skladování Skladujte v suchu, temnu a chladu. .