Popis
makadamové ořechy natural Popadané makadamové oříšky se sbírají pod korunami stromů Makadamie celolisté. Ten se z Austrálie rozšířil do tropických a subtropických oblastí téměř do všech kontinentů. Zralé makadamové oříšky vypadnou z hnědé slupky, poté se zbaví tvrdé hnědé skořápky a následně se suší. Samotný oříšek má smetanovou barvu a tvarem připomíná lískové ořechy. Proces zpracování je náročnější a to, že jsou velmi vyhledávané, je příčinou jejich vyšší ceny. Makadamové oříšky se řadí s obsahem tuků na první příčku. Ve 100g se jich ukrývá přes 70g. Většinu ovšem tvoří zdravé nenasycené mastné kyseliny, zejména ty mononenasycené. Rovněž obsahují bílkoviny a vlákninu. Velmi ceněný je i obsah vitamínů E, B1, B2, B3. Z minerálů vynikají obsahem manganu, selenu, draslíku, hořčíku, vápníků či zinku. Použití Přihoďte jich pár do domácího müsli a rozhodně je zkuste přidat do pomazánky. Nachystejte je do mističky, třeba v kombinaci se sýrem a hroznovým vínem, jako luxusnější pohoštění k vínu. Anebo jimi posypejte koláč, dezert nebo muffiny. Jakmile jednou oříšky zkusíte nebudete toužit po jiných. Složení Jádra makadamových ořechů 100% Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody Velikost ořechů:  1 (druhá největší možná velikost) Výživové údaje na 100 g Energie 3000  kJ /  718  kcal Tuky 74,0  g     z toho nasycené mastné kyseliny 12,1  g Sacharidy 5,2  g     z toho cukry 4,6  g Bílkoviny 7,9 g Sůl 0,025  g Země původu Keňa Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %  .

Parametry

množství 250 g
úprava natural

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466010933