Popis
mouka z červené Čočky Červená čočka patří mezi luštěniny a díky své jednoduché přípravě a nenadýmavosti je stále oblíbenější. Mouka z červené čočky má neutrální chuť, a tak s ní můžete upéct sladké i slané pokrmy, zahušťovat i obalovat. Oproti klasické mouce obsahuje ta z červené čočky více vlákniny i bílkovin. Červená čočka má velmi nízký glykemický index okolo hodnoty 30. Dokáže tak regulovat hladinu krevního cukru a zpomaluje vyprazdňování žaludku. Člověk se cítí mnohem déle zasycený, což je důležité při redukčních dietách a pro diabetiky. Červená čočka, stejně tak i mouka obsahuje důležité minerály jako jsou zinek, draslík, vápník, selen, hořčík, mangan a větší množství železa. Rovněž je červená čočka bohatá na vlákninu a vitamíny supiny B. Použití mouky z červené čočky Polévky i omáčky můžete odteď zahušťovat moukou z červené čočky. Zahustit s ní můžete masové směsi, zeleninové burgery, bramboráky nebo karbanátky. Z mouky z červené čočky uvaříte i vynikající knedlík a noky. Ať máte rádi slané nebo sladké dobroty, tak v receptu můžete nahradit mouku tou z červené čočky. Vyzkoušejte třeba čokoládové sušenky, muffiny nebo slané krekry. Při pečení moučníků doporučujeme použít 1 díl mouky z červené rýže na 3 díly mouky uvedené v receptu.   Výživové údaje na 100 g Energie 1476  kJ / 348 kcal Tuky 0,9  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,1  g Sacharidy 60,0  g     z toho cukry 3,7  g Bílkoviny 25,0 g Sůl 0,01  g Složení 100% mletá zrna červené čočky Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. vyrobeno Česká republika  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku
druh mouky luštěninová

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466000729