Popis
otrubové snídaňové lupínky pšeničné Pšeničné otruby jsou slupky pšeničného jádra, které zůstávají při zpracování pšenice. Tyto otrubové plátky pochází z ekologicky pěstované a zpracované pšenice. Otrubové pšeničné plátky obsahují velké množství stravitelné i nestravitelné vlákniny. Vláknina je důležitá pro správné zažívání, zasytí vás, reguluje hladinu cholesterolu a ve střevech působí jako prebiotikum. Pšeničné otruby jsou ale také zdrojem bílkovin, vitamínů, antioxidantů i minerálů. Otrubové pšeničné plátky mají jemně násládlou ořechovou chuť. použití otrubových vloček Jak mít zdravou, výživnou a lahodnou snídani či svačinku? Smíchejte si otrubové lupínky třeba s jogurtem či mlékem a přidejte oblíbené ovoce či oříšky. Přidejte i otrubové plátky do salátu, kterému dodají příjemnou křupavost. A jestli si doma pečete pečivo, tak jej obohaťte otrubovými plátky o prospěšnou vlákninu. Otruby můžete použít ale i do muffinů, sušenek i těsta na palačinky. Příprava Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny. Složení Pšeničná mouka 42 %, pšeničné otruby 29 %, cukr (sacharóza), sladová pšeničná mouka, pražená ječná mouka, ječný sladový výtažek, glukozový sirup, sůl. Výživové údaje na 100 g Energie 1451 kJ / 344 kcal Tuky 2,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 60,0 g z toho cukry 15,0 g Vláknina 23,5 g Bílkoviny 12,5 g Sůl 2,0 g Skladování Skladujte na suchém a chladném místě. Země původu Itálie .