Popis
lámanka z mechanicky loupané pohanky Pohanka pochází z oblasti střední Asie, kde je chladnější počasí. I proto byla a dodnes je oblíbenou surovinou k přípravě jídel, nejen protože vnitřně zahřívá lidské tělo a zrychluje, což se v zimním období hodí snad každému z nás. K tomu, aby si pohanka zachovala své cenné vlastnosti, lépe než vařením je lepší ji připravit tak, že dáme vařit vodu a až začne vřít, plamen snížíme na minimum. Vsypeme pohanku a 20 minut necháme dojít. Nejrozšířenějším pokrmem, který se z lámanky připravuje, je pohanková kaše. Jsou z ní ale také výborné karbanátky, pomazánky nebo dezerty. Lze z ní připravit i zdravou zavářku do polévky. Příprava Lámanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte bez míchání na mírném stupni 3-5 minut do poloměkka. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat. Máte hotovo! Lámanku také můžete konzumovat bez nutnosti vařeni. Stačí ji namočit přes noc. Ráno k ní můžete přidat čerstvé nebo sušené ovoce a ořechy (přidávejte podle chuti). Složení Lámanka z mechanicky loupané pohanky Může obsahovat stopy lepku. Skladování Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Země původu Ukrajina / Polsko  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466006660