Popis
Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům. Po namletí na mouku se dá pohanka použít na lahodné palačinky, i bez namletí z ní můžeme uvařit chutné karbanátky. A co teprve pohankové rizoto, k jehož přípravě nepotřebujete nic, než to co máte ve spíži a lednici.   Pohanka je zkrátka užitečná bezlepková potravina, z níž lze připravit celou řadu chutných jídel. Jaké jsou druhy pohanky Pohanka loupaná kroupy: semínko pohanky zbavené tvrdé slupky Slupka se odstraňuje dvěma způsoby: Mechanicky (světlá pohanka) zachovává si větší množství zdraví prospěšných látek Termicky (hnědá pohanka) napařováním celého semena. Dochází tak k částečnému úbytku živin, který je však pro mnohé lidi vykompenzován zajímavou nahořklou kakaovou chutí, která dodá pokrmům šmrnc.   Co člověk to jiná chuť, a proto nám nezbývá nic jiného než ochutnat obě varianty a poté se rozhodnout pro svého favorita. Pohanka lámanka: jsou vlastně nalámané pohankové kroupy Kdy použít kroupy a kdy lámanku? Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Lámanka se naopak hodí tehdy, když potřebujete docílit kašovitější konzistenci nebo pokud se má pohanka víc spojit s ostatními surovinami. Čím kašovitější má pohanka být, tím více dílů vody použijte a tím déle ji vařte, Složení Mlýnský výrobek - 100% pohanka mechanicky loupaná (kroupy) Výživové údaje na 100 g Energie 2181  kJ /  521  kcal Tuky 35,0  g     z toho nasycené mastné kyseliny 8,3  g Sacharidy 43,0  g     z toho cukry 36,0  g Bílkoviny 9,6 g Sůl 0,09  g Země původu Polsko Skladování Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.  .

Parametry

množství 1000 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466004970