Popis
Pohanková mouka bezlepková Pohankovou mouku využijte, stejně jako ostatní bezlepkové mouky, jako náhražku světlé mouky pšeničné. Obsah pohankové mouky by neměl překročit zhruba třicet procent celkového množství mouky v pokrmu, doporučujeme ji proto kombinovat s jinou bezlepkovou moukou nebo směsí. Použití pohankové mouky Upečte si domácí chleba se slunečnicovými nebo konopnými semínky, použijte mouku do jablečného závinu se skořicí a ořechy. Nebojte se pohankovou mouku využít při běžném vaření. S pohankovou moukou hravě zvládnete i pizzu, bábovku, palačinky nebo sušenky. Slané pohankové těsto je jen stvořeno pro placky se sýrem, olivami nebo rajčaty. Neomezujte se ale jen na pečení – pohanková mouka má totiž své místo i při přípravě omáček, polévek nebo pomazánek. Třeba taková čočková pomazánka, ke které potřebujeme dále jen čočku, máslo, cibuli, česnek a sůl je naprosto perfektní, a jako rychlá večeře na domácí placky je nenahraditelná. Co jste možná nevěděli Pohanka je bylina, která byla k nám do českých zemí přivezena z Ruska na přelomu 12. a 13. století. V kuchyni se běžně využívala zhruba od 15. století, zejména na Moravě se těšila velké oblibě. V posledních letech popularita pohanky opět roste, stala se nenahraditelnou součástí zdravé kuchyně a každým dnem přibývá pokrmů, ve kterých se pohanka nebo pohanková mouka dá využít. Složení 100% mletá zrna loupané pohanky Výživové údaje na 100 g Energie 1495 kJ / 356 kcal Tuky 2,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g Sacharidy 69,0 g z toho cukry 1,1 g Bílkoviny 12,0 g Sůl 0 g Skladování Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Země původu Česká republika / Polsko .
Parametry
množství | 500 g |
vlastnosti | bez lepku |
druh mouky | ostatní |
Výrobce Vital Country
EAN: 8596466003911