Popis
quinoa tříbarevná bio Quinoa tříbarevná vznikla spojením Quinoy bílé , červené a černé samozřejmě v bio kvalitě. Jak chutnají jednotlivé druhy Quinoy? Bílá Quinoa má lehce nasládlou, máslovou chuť a je méně křupavá než její černá nebo červená varianta. Červená quinoa má vynikající zemitou chuť, ve které můžeme cítit tóny oříšků i ovoce. Je více křupavá než její bílá varianta. Černá quinoa má plnou zemitou chuť a je také ze všech druhů quinoy nejkřupavější a nejvýraznější. Quinou lze konzumovat v jakémkoliv množství, stejně jako jiné obiloviny. Její výhodou je právě přirozená bezlepkovost. Jak se quinoa používá? Ideální příloha ke grilované zelenině, do všech pokrmů, kde jsme doposud používali rýži, do salátů, rizota, do polévky, do sladkých i slaných kaší, vhodná také na klíčení, dokonce si ji můžeme doma pomlýt a vyrobit si z ní mouku. Vzhledem k tomu, že Quinoa přirozeně neobsahuje lepek je dobré tuto mouku zkombinovat s jiným typem mouky (pečivo by nedrželo při sobě). Quinoa mouky přidávejte max. 10% Lze ji také použít k zahuštění polévek. Příprava a chuť Quinoa se vaří obdobně jako rýže. Není ji třeba propírat. Snažte se dodržet poměr 1 díl Quinoa ku 2 dílům vody. Poté vařte 15 minut a je hotovo. To, že je Quinoa již uvařená poznáme také podle toho, že trochu zprůsvitní. Quinoa a její chuť? Quinoa má jemnou máslovou chuť. Quinoa může ve vašem jídelníčku směle nahradit bílou rýži a je také mnohem zdravější. Její výhodou také je, že Quinoa nezpůsobuje nadýmavost. Výživové údaje na 100 g Energie 1600  kJ / 379 kcal Tuky 6,5  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,6  g Sacharidy 63,0  g     z toho cukry 2,8  g Vláknina 9,5 g Bílkoviny 12,2 g Sůl 0,01  g Složení Merlík chilský* *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. ( Quinoa bílá, Quinoa černá, Quinoa červená - ve stejném poměru) Země původu Bolívie / Peru (mimo EU). Skladování Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %  .

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466013712