Popis
Rozinky Modrý Thompson natural Rozinky, někdy také hrozinky, jsou sušené hrozny vinné révy, které jsou i v jednadvacátém století vyráběny zejména přírodní cestou – sušením hroznů na slunci. Přitom rozhodně nejde o žádnou novinku či hit posledních desítek let. Rozinky jsou lidstvu známy od doby, kdy začal pěstovat vinnou révu. První zmínky o nich tak jsou staré přes 4 tisíce let, to byly využívány ve starověkém Egyptě, Řecku, později také v Římě. Použití rozinek thompson Z rozinek lze připravit celou řadu chutných jídel. Často se přidávají do kaší – ovesných, jáhlových i jiných – kde jídlu propůjčují svoji vůni a chuť, zároveň se částečně chovají jako sladidlo a náhrada rafinovaného bílého cukru. V nemálo případech jsou přidávány do pečiva, zejména do různých mazanců, vánoček, bábovek či koláčů, hlavně tvarohových. Ovšem rozinky se nepřidávají pouze do zdravých potravin jako takových. Stejnou úlohu jako třeba v müsli rozinky sehrají v lahodné omáčce, kterou stačí přelít grilované maso, a hladové krky vám budou doslova líbat ruce. Samostatnou kapitolou je poté vánoční cukroví. To si bez rozinek v rumu snad ani nelze představit. Složení Sušené rozinky, rostlinný olej. Výživové údaje na 100 g Energie 1370 kJ / 324 kcal Tuky 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,05 g Sacharidy 75,0 g z toho cukry 58,0 g Bílkoviny 3,1 g Sůl 0 g Země původu Chile Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %. .