Popis
Rýžová mouka hladká Rýžová mouka se vyrábí – což je již z názvu celkem pochopitelné – z rýže, a to speciálním postupem. Ze všech možných bezlepkových variant mouk má rýžová snad to nejširší využití, použít ji můžete úplně do všeho. Specialitou rýžové mouky jsou především sladké, nepečené dezerty – takové totiž s žádnou jinou moukou nepřipravíte. Pojďte s námi přijít této mouce na chuť – garantujeme vám, že až dočtete, budete se sami sebe ptát, jak je možné, že jste bez ní doteď mohli vůbec žít. Použití rýžové mouky Doporučujeme ji smíchat i s jinou moukou nebo bezlepkovou směsí. Samotná totiž nemá takové vlastnosti, aby těsto udržela v té správné konzistenci, sice přidá bezlepkovým směsím na objemu, ale mouky je při přípravě pokrmů třeba kombinovat, aby těsto mělo ty správné vlastnosti. Pro začátek zkuste zhruba dvacet procent rýžové a zbylý poměr doplňte jinou bezlepkovou moukou či směsí, uvidíte, že časem postup vychytáte a vše pak budete mít naprosto perfektní. Těsto s použitím této mouky je hodně podobné tomu pšeničnému, jen není tolik pružné a více se trhá, což je dobré mít na paměti při přípravě jednotlivých druhů pečiva. S rýžovou moukou zahustěte omáčku, upečte sladké i slané pečivo, přidejte ji do pomazánky, palačinek, placek nebo kaší. Určitě musíte zkusit připravit domácí ravioli z rýžové mouky, plněné špenátem a ricottou! V neposlední řadě se ještě vrátíme k těm sladkým nepečeným dezertům - určitě každý zná delikatesní rýžový pudink, k jehož přípravě mouku také využijete. Jeho příprava je rychlá a sladký pudink vám osladí náročný pracovní den! Složení 100% mletá zrna loupané rýže (hladká mouka) Výživové údaje na 100 g Energie 1479  kJ / 348 kcal Tuky 1,2  g     z toho nasycené mastné kyseliny 0,2  g Sacharidy 75,7  g     z toho cukry.

Parametry

množství 500 g
vlastnosti bez lepku
druh mouky rýžová

Výrobce Vital Country

EAN: 8596466001337