Popis
dry demerar - třtinový cukr světlý Třtinový cukr Dry Demerara jehož domovem jsou úrodné plantáže ostrova Mauricius se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť. Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste v dětství chroupali kostky cukru. Měly dokonce různé tvary i barvy, byl to však bílý řepný cukr. Bílý cukr je bohužel stále velmi často podceňován ohledně jeho záporných vlastností. Přitom je k dispozici jeho přirozenější varianta, kterou je třtinový cukr. Výroba a zpracování třtinového cukru je totiž výrazně odlišná od chemického procesu rafinace a bělení, díky kterým vzniká cukr bílý. Použití třtinového cukru Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů (čaje, kávy, limonád apod. ), zejména pro koktejl Mojito je tento cukr nepostradatelný. Uplatnění také nalezne při pečení, výrobě marmelád a kompotů. Skladování Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65% Složení 100% třtinový cukr Upozornění: vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní produkt, může se barevný odstín produktu lišit v závislosti na jeho zpracování. Výživové údaje na 100 g Energie 1658 kJ / 397 kcal Tuky 0 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 99,0 g z toho cukry 99,0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,02 g Země původu Laos / Mauricius / Kolumbie .