Popis
BIO červené zelí na klíčení BIO semena červeného zelí jsou určená k celoročnímu klíčení. Červené zelí má jemně kořeněnou chuť. Naklíčené červené zelí je bohaté na enzymy a probiotika , což přispívá k lepšímu trávení a podpoře zdravého zažívacího traktu. Obsahuje také mnoho antioxidantů, jako jsou vitamíny C a E , které pomáhají chránit tělo před volnými radikály a snižují zánět v těle. Díky obsahu vlákniny napomáhá udržet zdravou hmotnost těla. Obsahuje vitamíny B, železo a draslík, což přispívá k lepšímu metabolismu. PROČ JE DOBRÉ JÍST KLÍČKY? Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky.  Jsou čerstvou a kvalitní zeleninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel.  Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy. Klíčky jsou snadno stravitelné a mají vysoký obsah vlákniny, což podporuje trávení. Vysoký obsah bílkovin je důležitý pro správný růst svalů. Obsažené enzymy zase pomáhají trávit lépe potravu a zlepšují vstřebávání živin. Návod k přípravě Doba namáčení: 8-12 hodin Doba klíčení: 4-6 dní Ideální teplota: cca 20°C Propláchnout vodou: 2-3x denně Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm použití Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek. Složení Semena červeného zelí* (Brassica oleracea Capitata). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Skladování Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C. Upozornění Ukládejte mimo dosah dětí. země původu Itálie   .

Parametry

vlastnosti bez lepku

Výrobce Zdravý den

EAN: 8594172693624